2010. március 11., csütörtök

Random gondolatok part 1231304335.

  • Hihetetlen, hogy most végre kaptam virágot nőnapra. Tavaly valahogy mindenkinek kimaradt, hogy nőnemű vagyok. Idén Törpétől meg Apától szegfűt kaptam, M-től pedig rózsát:) Gyönyörű:) Felakasztottam a Valentin-napi meg a "csakúgy"-rózsához:) Szép:)
  • Késő van. Elvileg már egy órája aludni akarok, csak valahogy nem tudok. Jó, oké, e-mailt néztem, aminek haszna volt, mert rájöttem, hogy köv. héten kedden előadást tartok, szóval holnap kell mennem anyagot gyűjteni (remélem, ütős lesz:P).
  • M unokaöccse meghívott a névnapi bulijába. Szombat este megint kinéz egy jó buli. Természetesen M-nél alszom. :P
  • Sütöttem a hétvégén. Muffint, piskótatekercset, meg a megmaradt piskótához főztem csoki és vanília-pudingot. Állítólag jó lett. Nekem csak a tekercsből jutott.
  • Tetszenek a mindenféle főzős blogok. Meg csibike blogja is, aki mindig leírja, hogy éppen milyen műalkotást (legyen az étel, dísz, akármi, a lényeg, hogy öröm nézni) hozott létre. Pár pillanatig végigfutott az agyamon: milyen lenne, ha én is létrehoznék egy ilyet. Érdekes, hogy egy éve max mézeskalács és muffin lett volna az, ami úgy érdekesebb. Azonkívül rengeteg kép lenne különféle teákról (leginkább Sir Morton teák, mert az a favorit), leveskockából/vegetából főzött leveseről, szénné égetett pattogatottkukoricákról, stb. Két hete viszont életemben először elmélyítettem a kapcsolatomat a csirkecombbal. Egyszerűen megtöltöttem, bevágtam a sütőbe, a megmaradt réseket kitömtem a saját zsírjával, tettem rá ketcupot, meg szójaszószt, és szoliztattam egy darabig. Az egésznek egy hibája volt: a só mint olyan, a tölteléket kikvéve messziről elkerülte az egész ételkompozíciót. A "nem is vagy szerelmes!" felkiáltásokra annyival reagáltam, hogy "aki szerelmes, és megsózza a kaját, tuti, hogy elsózza; én viszont épp annyira el vagyok varázsolódva, hogy ilyen alap dolog is képes kimenni a fejecskémből!"
  • Ha már fejecskénél tartunk, elvileg hétvégén be lesz fejezve a nagy mű. Azaz, a hajam színének világosítása, amíg még közelebb nem kerülünk az eredetihez. Már várom:)
  • 19-én Kalapács-koncert a wigwamban. M kedvencei. Kiváncsi vagyok:)
  • Na jó, erőt veszek magamon.
  • jóéjt!

2 megjegyzés:

deTo írta...

Akkor is irigylem a főzőtudományod. :) A sózást, illetve annak elmaradását meg ügyesen kimagyaráztad, piros pont érte! :D

zinajda írta...

köszi a pirospontot:$ nálam mindenre van magyarázat:D